Управляващата партия в Зимбабве Африкански национален съюз - Патриотичен фронт

...
 Управляващата партия в Зимбабве Африкански национален съюз - Патриотичен фронт
Коментари Харесай

Управляващата партия в Зимбабве печели абсолютно мнозинство в парламента

 

Управляващата партия в Зимбабве Африкански народен съюз - Патриотичен фронт (ЗАНУ-ПФ) печели безусловно болшинство в Народното събрание, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Това сочат оповестените през днешния ден публични резултати от парламентарните избори в понеделник.

От преброените до момента гласове излиза наяве, че ЗАНУ-ПФ, чийто водач е сегашният президент Емерсън Мнангагва, печели 110 от общо 210 места в Народното събрание, а главната опозиционна мощ Движение за демократични промени (ДДП) на Нелсън Чамиса се подрежда на второ място с 41 места, предава Българска телеграфна агенция.

Нито една от политическите сили към момента не е реагирала на оповестените резултати.

Движението за демократични промени упрекна през вчерашния ден централната изборна комисия, че умишлено забавя резултатите от вота, с цел да облагодетелства ръководещите от ЗАНУ-ПФ.

" Получихме резултати от сътрудниците си. Резултатите демонстрират, че вън от всякакво подозрение сме спечелили изборите и че идващият президент на Зимбабве ще бъде Нелсън Чамиса ", съобщи през вчерашния ден един от водачите на ДДП Тендай Бити.

Президентът Емерсън Мнангагва също изрази през вчерашния ден убеденост в идната си победа.

Резултатите от президентските избори към момента не са оповестени. Централната изборна комисия заяви, че те ще бъдат подготвени едвам в петък или в събота, което ускори терзанията на опозицията, че комисията желае да манипулира вота, отбелязва Франс прес.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР